Меню

Рошава баклава

28 декември 2005 | 23:26 | Аз жената
4 от 8 гласа
Добави в любими
Рошава баклава

Приготвяне

Продукти:
1 ч.ч.захар,
1 ч.ч.брашно,
1пакетче бакпулвер,
125 г масло,
4 яйца,
1 ч.ч.счукани орехи,
2 пакета готови фини кори,
сокът и настърганата кора на 1 лимон.

Приготвяне: двете пакетчета фини кори се нарязват на тънки лентички и се разрошват. В тава, предварително намазана с олио, се поставя едното пакетче от корите. Върху него се разпределя вече добре разбитата плънка от яйцата, захарта, брашното, бакпулвера и счуканите орехи. Върху плънката се слага второто пакетче от нарязаните кори. Баклавата се нарязва на парчета и се залива с нагорещеното масло. Пече се в умерена фурна. Когато се опече, се оставя да изстине.

Приготвя се сироп от 1 литър вода, 500г захар, сокът и кората от лимона. С така приготвения сироп се залива цялата баклава и се оставя да престои около 2 часа, за да се напои.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 3 rate down comment
Борислава ( преди 11 години )
За Бъдни вечер нали всичко трябва да е постно, тези яйца малко не се връзват
отговор Сигнализирай за неуместен коментар