Продукти:
1 ч.ч.захар,
1 ч.ч.брашно,
1пакетче бакпулвер,
125 г масло,
4 яйца,
1 ч.ч.счукани орехи,
2 пакета готови фини кори,
сокът и настърганата кора на 1 лимон.

Приготвяне: двете пакетчета фини кори се нарязват на тънки лентички и се разрошват. В тава, предварително намазана с олио, се поставя едното пакетче от корите. Върху него се разпределя вече добре разбитата плънка от яйцата, захарта, брашното, бакпулвера и счуканите орехи. Върху плънката се слага второто пакетче от нарязаните кори. Баклавата се нарязва на парчета и се залива с нагорещеното масло. Пече се в умерена фурна. Когато се опече, се оставя да изстине.

Приготвя се сироп от 1 литър вода, 500г захар, сокът и кората от лимона. С така приготвения сироп се залива цялата баклава и се оставя да престои около 2 часа, за да се напои.