Меню
Готварство

Хайвер от грис

28.02.2006г. / 14 36ч.
Аз жената
Хайвер от грис

Продукти:
1 ч. ч. грис
4 ч. ч. вода
1 майонеза
сок от 1 лимон (или щипка лимонена киселина, разтворена в малко вода
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Водата се слага в тенджера с малко сол да заври. Изсипва се гриса и се бърка непрекъснато, за да не става на бучки, докато се сгъсти. Готовия грис се оставя да изстине хубаво, след което се слагат майонезата и подправките на вкус. По желание може да се нареже на ситно една глава лук и 1-2 сварени яйца. Да ви е сладко!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Jenia ( преди 11 години )
Kogato biaxme detsa ,maika ni 4esto ni pravese tozi "lajliv" xaiver, no bez meioneza. Sas sitno nariazan luk i limonova kiselina , togava limon riadko se kupuvase. Sabudixte mi spomeni s tazi retsepta . Blagodaria vi !!!!!!!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
ivelina ( преди 11 години )