Меню

Домашен течен шоколад с портокал

26 септември 2013 | 10:30 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1 малко масло
1 и 1/2 чаша захар
6 супени лъжици натурално какао
2 прахчета ванилия
15 мл коняк
1 обелен портокал
250 г сухо мляко

Продукти
Приготвяне

Изсипете в тенджера 250 мл вода и сложете захарта в нея, след това маслото. Бъркайте сместа докато съставките се разтворят. Отделно трябва да пресеете какаото и сухото мляко. След това изсипете при тях сместа от тенджерката.

За да не станат бучици, разбийте с миксер. Накрая сложете ванилията и коняка и отново разбъркайте. Охладете за няколко минути в хладилника. Сервирайте шоколада в чаша, в която сте сложили няколко парченца пресен портокал.

снимка: Sxc.hu

 

Опитайте още:

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай