Меню

Традиционна пилешка супа

8 октомври 2013 | 11:30 | Аз жената
4 от 23 гласа
Добави в любими
1/2 пиле аз използвах бялото месо на цяло пиле
1 едър картоф
1 дребна глава лук
магданоз за поръсване
около 10 спагетини (тънки спагети) начупени
1 ч.л. чубрица смляна
1 щипка червен пипер
1 щипка листа от целина сушени
черен пипер на вкус
сол на вкус
1/2 кофичка кисело мляко за застройката
1 с.л. лимонов сок
2 едри яйца за застройката

Продукти
Приготвяне

Пилешкото месо се сварява в подсолена вода и след това се обезкостява. Нарязва се на дребни парчета. Бульонът се прецежда, за да не е останал някой кокал. Във врящия бульон се слагат нарязаните на дребно лук и картоф. Прибавя се и месото обратно. Оставя се да ври около 25-30 минути и се добавя доматеното пюре, спагетините (фидето) и се оставя на котлона, като се разбърква, (да не залепне фидето), докато се свари. Добавя се и 1 с. л. лимонов сок. Супата се застройва с 2 яйца и 1/2 кофичка кисело мляко.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (www.merudia.bg).

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай