Меню

Рецепта за хруски - Йоли

22 октомври 2013 | 10:45 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
20 бр, 30 минути
1 пакет фини точени кори
домати
лук
пресен розмарин
разтопено масло
сол

Продукти
Приготвяне

Нарежете лука и доматите на тънки полумесеци. Накъсайте листенцата на розмарина. Отворете пакета кори за баница непосредствено преди да ги използвате. Намажете всяка точена кора с малко разтопено масло, след това я сгънете наполовина, по дължина.

Намажете отново с малко разтопено масло и прегънете втори път, по дължина. Повторете действията, докато прегънете кората четири пъти и получите тънка дълга лента. Срежете всяка лента от кора на две. Подредете лентите в голяма плоска тава, постлана с хартия за печене. Гарнирайте лентите с полумесеци лук, домат и пресни подправки. Накрая посолете. Печете хруските в предварително загрята фурна на 200 градуса за 8-10 минути, до златисто.

Съвет: Хруските могат да бъдат гарнирани със сирене, маслини, предварително задушени гъби или само със зелени подправки.

Рецептата за хруските е на Йоли, водеща на предаването „Домашни рецепти с Йоли“.

Опитайте още:

Снимка: 24Kitchen

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай