Меню

Рецепта за телешко варено

30 май 2015 | 14:44 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
400 г телешко месо
2 едри картофа или 3 по-малки
3 моркова
200 г дребни лукчета белучка
300 г туршия камби, целина, чесън
2 с.л. масло
черен пипер
сол

Продукти
Приготвяне

Телешкото месо се нарязва на хапки и се вари до полуготовност. В бульона с парченцата телешко се прибавят и нарязаните на кубчета картофи, целите лукчета, нарязаните на шайби моркови. Подправя се със сол и черен пипер. Малко преди зеленчуците да са сварени се прибавя и отцедената туршия. Овкусява се с маслото. Телешкото варено се сервира топло.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (www.merudia.bg).

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
li239 ( преди 10 години )