Меню

Сьомга в марината с гарнитура от задушени зеленчуци

3 декември 2013 | 12:14 | Михаела Лазарова
Добави в любими
5 котлета от сьомга
За маринатата:
1/2 чаша зехтин
1/4 чаша лимонов сок
1 голяма глава лук
няколко стръка  магданоз
няколко стръка ситно нарязан розмарин
сол
черен пипер
10 скилидки стрит чесън

Продукти
Приготвяне

Най-напред пригответе маринатата. В купа сложете зехтина, лимоновия сок, нарязаните магданоз, лук и розмарин, сол, черен пипер и стрития чесън. В по-дълбок съд наредете парчетата сьомга и залейте рибата с маринатата.

Покрийте съда и го поставете в хладилник за 30 минути. След това загрейте грил тигана и поставете парче масло. След като маслото се загрее поставете сьомгата. Сервирайте рибата с гарнитура от задушени броколи, аспержи, брюкселско зеле или картофена салата.

Опитайте още:

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай