Меню

Захаросани коледни сладки

25 декември 2013 | 09:30 | Илияна Николова
Добави в любими
1 чаша oбезсолено масло, размекнато
1 чаша и половина захар
1 яйце
1 брой ванилова есенция
3 чаши брашно 
щипка сол

Продукти
Приготвяне

1. В миксер, снабден с приставка за тесто, смесете маслото и захарта, докато не се разбият добре

2. Добавете яйцето и ваниловата есенция. Разбъркайте добре на ниска скорост, като периодично спирате, за да изгребете полепналото по стените на купата тесто.

3. В средно голяма купа смесете сухите съставки (брашното и солта), след това ги добавете към сместа в миксера. Смесете отново на ниска скорост, докато получите тесто, което е гладко и няма следи от маслени ивици.

4. Докато се бърка тестото е възможно да полепва по миксера, заради маслото. Ако сместа ви е прекалено рохка, добавете една супена лъжица леденостудена вода към сместа и продължете да бъркате.

5. Оставете тестото в хладилника за около час, за да се стегне.

6. На кухненския плот разстелете пергаментова хартия.

7. Сложете тестото върху нея, като го натиснете с ръка, за да се сплесне, след това го покрийте и от горната му страна с пергаментова хартия. Разточете с точилка до постигане на гладък лист тесто.

8. Изрежете желаните форми от тестото с помощта на фигурки (например звездички). Поставете изрязаните сладки в тава за печене покрита с пергаментова хартия. Поръсете със захар.

9. Печете на предварително загрята на 180 градуса фурна.

Опитайте още:

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай