Меню

Шаран със сметана на фурна

4 януари 2014 | 12:00 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1,5 кг шаран или друга риба
3 големи глави лук
1 връзка магданоз
100 г масло
250 мл течна сметана за готвене
2 чаши бяло вино
сол, черен пипер
галета или счукани сухари (около 200 г)

Продукти
Приготвяне

Рибата се почиства добре и се нарязва на парчета (пожелание). Овкусява се със сол и черен пипер и малко лимонов сок. През това време нарежете лука и магданоза. Намажете тавата за печене с олио или масло. Поставете нарязаните зеленчуци и върху тях сложете рибата.

Изсипете сметаната и виното и сложете върху рибата няколко парченца масло, а след това поставете отгоре и галетата (или сухарите). Покрийте тавата с алуминиево фолио и когато рибата е почти готова, махнете фолиото, за да се запече ястието.

Опитайте още:

Снимка: Az-jenata.bg

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай