Меню

Пълнен хляб с шунка и кашкавал

1 януари 2014 | 15:00 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
250 г нарязана на тънко шунка
250 г нарязан на тънко кашкавал
100 г масло
лук или чесън
200 г нарязани пресни гъби

Продукти
Приготвяне

Ако изненадващо ви дойдат гости или искате да хапнете нещо вкусно вечер пред телевизора, е следващата бърза рецепта за вкусен пълнен хляб. Това, което ще ви трябва е един ненарязан хляб. Изберете такъв, който предпочитате-черен, пълнозърнест, бял и т. н. За плънката може да използвате всичко, с което разполагате в хладилника- колбаси, доматено пюре, маслини, чесън, лук, гъби, сирена, кашкавали и т. н.

Най-напред нарежете хляба по дължина и ширина, но без да стигате до долната му кора. Между квадратчетата от хляб започнете да слагате от кашкавала, шунката, маслото, лукът, гъбите.

След като го напълните, трябва да го увиете в алуминиево фолио. Печете на силна фурна около 10 минути и след това махнете фолиото, за да се разтопи съвсем добре кашкавалът. Сервирайте върху дървена дъска с хубаво червено или бяло вино.

Снимка и идея: goodshomedesign.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Петя ( преди 10 години )
Никъде не пише, че идеята е на Михаела Лазарова, а пише, че е на goodshomedesign.com
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 2 rate down comment
Des ( преди 10 години )
Идеята не е на Михаела лазарова, а на Йоли.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар