Меню

Реване с прясно мляко и орехи

20 февруари 2014 | 12:50 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 яйца 
1 ч.ч. захар
половин пакет масло
2 и 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
80 г счукани орехи
1 литър прясно мляко
5 прахчета ванилия
бита сметана и сладко за украса

Продукти
Приготвяне

Захарта и маслото се разбиват добре. Към тях се добавят яйцата, а след това брашното, бакпулверът и орехите. Всичко се разбърква добре. Полученото тесто се изсипва в кръгла форма с незалепващо покритие.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. След като изстине се залива с прясното мляко (което трябва да е топло), в което сте разтворили ванилията. Оставя се няколко часа да поеме добре.

По желание при сервирането може да украсите с бита сметана и сладко или пресни плодове.

Снимка: photl.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай