За дома

Раирани великденски яйца „Цветна дъга“

Метод за боядисване на яйца като цветна дъга

15.04.2014г. / 11 30ч.
Илияна Николова
Раирани великденски яйца „Цветна дъга“

 

Представяме ви още една простичка идея за разнообразяване на великденската украса. Вместо традиционните едноцветни яйца или пък другия традиционен модел на неравномерно шарените яйца ви предлагаме великденски яйца с преливащи цветове от една и съща тоналност!

Много са красиви, а и се правят съвсем лесно! Нужни са ви най-обикновени бои за яйца (каквито използвате всяка година, по ваш избор), оцет, няколко съда за разтваряне на боята и сте готови да започнете!

Свързани статии

Най-напред сварете яйцата. Технологията е проста – поставете яйцето в съда с боята. Изчакайте малко по-дълго от нормалното, за да хване най-наситен цвят в долната си част. След това долейте малко вода и отново изчакайте. Повторете процедурата няколко пъти, докато яйцето не се покрие догоре с вода. По този начин в най-горната (острата) си част то ще остане в блед нюанс, който постепенно до долната му част става тъмен и плътен!

Красиво, лесно и хитро!

Забележка: Ако не искате да хабите боя само за едно яйце, както е показано на снимката, можете да използвате по-големи съдове, в които да подредите много изправени яйца, като постепенно доливате вода. Така наведнъж ще боядисате какъвто брой яйца желаете от една и съща боя.

Снимка и идея: elhadadepapel.com

Коментирай