Меню

Запечена паста с бекон, пармезан и моцарела

24 юни 2014 | 12:10 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
400 г къса паста
300 г пушен бекон
400 мл течна сметана за готвене
щипка индийско орехче
сол, черен пипер
1 топка моцарела
200 г пармезан
2 стръка лук
2 стръка чесън 
50 г масло

Продукти
Приготвяне

Сложете пастата да се вари според инструкциите на пакета. Загрейте добре тигана и добавете нарязаните бекон, лук, чесън. След като пастата е сварена добре, изцедете я от водата и я сложете в тигана при останалите продукти.

Разбъркайте и добавете сметаната, маслото, сол, черен пипер и индийското орехче. Гответе до сгъстяване на соса и сложете в тавичка за печене. Наредете кръгчета моцарела и настържете пармезан върху тях. Печете до готовност на сирената.

Снимка: thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай