Меню

Плодова салата за бременни

19 юни 2014 | 16:20 | Илияна Николова
Добави в любими
2 чаши нарязано варено зеле
¾ чаша ябълки, нарязани на кубчета
¾ чаша портокали, нарязани на половинки
¼ чаша грозде
¾ чаша салата айсберг, накъсана на парчета
½ чаша спанак, ситно нарязан
1 ч.л. зелени чушки (може и люти), нарязани на жулиени

За дресинга:

¾ чаша прясна извара
2 супени лъжици ситно нарязани листа от мента
1 ч.л. пудра захар
4-5 супени лъжици зехтин
сол на вкус

Продукти
Приготвяне

Смесете всички съставки в голяма купа и разбъркайте добре. За дресинга можете да използвате миксер или пасатор. Става и с енергични движения на ръката – просто смесете продуктите и разбъркайте много добре, докато се получи гладка хомогенна смес.

Точно преди сервиране залейте с предварително приготвения дресинг. Оставете в хладилник за около час, за да се охлади преди да поднесете.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай