Меню

Свинско с картофи и сливи

18 юни 2014 | 12:19 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг свинско месо за готвене
1 кг картофи
2 глави лук
1 връзка корени за супа
10-12 сушени сливи без костилки
50 мл олио или зехтин
2 пасирани домата
сол, черен пипер

Продукти
Приготвяне

Месото се нарязва на немного големи парченца, като за яхния. В тенджера се загрява добре мазнината и към нея се слага свинското, което се запържва от всички страни добре. След това добавете лука, корените за супата, черен пипер и залейте с малко вода.

Оставете да къкри и когато е почти готово, сложете картофите и сливите. Последни добавете сол, домати и пожелание може да запечете за няколко минути във фурната.

Време на приготвяне: 1 час и 30 минути.

Снимка: thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай