Меню

Пиле горгонзола

22 юни 2014 | 16:26 | Илияна Николова
3 от 1 гласа
Добави в любими
2 бр пилешко филе
100 мл течна готварска сметана
150 г синьо сирене горгонзола (или друг вид)
1 глава лук
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
½ щипка захар
50 г дижонска горчица
2 с.л. доматено пюре

Продукти
Приготвяне

Пилешкото се осолява и се запържва в нагорещена мазнина. След като добие леко златист загар го извадете от тигана и го оставете да почине.

В същата мазнина задушете предварително нарязания лук на шайби и добавете последователно синьото сирене, сметаната и доматеното пюре. Разбъркайте добре.

Добавете подправките и горчицата. Бъркайте поне 4-5 минути, преди да свалите от котлона.

Залейте пилешкото с получения сос и сервирайте горещо!

Време за приготвяне: 30 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай