Меню

Охлювчета с ориз и маслини

25 юли 2014 | 15:48 | Илияна Николова
Добави в любими
1 кг брашно
1 кубче мая
1 кисело мляко
1 чаена чаша топла вода
1 чаша олио
10 маслини
1 яйце за намазване
3-4 стръка пресен джоджен (може и сушен)
150 г сварен ориз
маково семе за поръсване

Продукти
Приготвяне

Замесете тесто с брашното, млякото, олиото, топлата вода и предварително разтворената мая в малко от водата или млякото, докато шупне. Тестото се оставя да втаса за около 30 минути.

Полученото тесто се разточва. Оризът се слага като плънка в тестото, което завивате на руло. Прибавяте ситно нарязания джоджен към плънката. Навитото руло се нарязва на парчета така, че да се образуват малки охлювчета.

Разполагат се прави или легнали в тавата (по избор). В средата на всяко охлювче се забождат нарязани маслинки. Намазва се с разбитото яйце или само с жълтъка. Поръсват се накрая с маковото семе.

Охлювчетата се оставят да втасат повторно за около 15-20 минути. След това печете около 40-50 минути на предварително загрята фурна на 200 градуса.

Време на приготвяне: 1 час и 30 минути.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай