Меню

Захаросани портокалови корички с течен шоколад

23 юли 2014 | 16:10 | Михаела Лазарова
Добави в любими
2 портокала
течен шоколад
За сиропа:
1,5 л вода
3 чаши захар
2 чаени лъжички канела

Продукти
Приготвяне

Тези невероятни портокалови корички може да ги добавите към торти, сладкиши, сладоледи и т. н. С помощта на белачка или нож обелете внимателно портокалите. Трябват ви само корите без месестата част. Нарежете ги на тънки лентички и ги сложете във вряща вода за около 5-10 минути, за да омекнат.

През това време сварете захарния сироп. Сложете в него изцедените корички и оставете да къкри на бавен огън 30 минути. След това сложете портокаловите корички на решетка да изстинат. По желания ги оваляйте с кристална захар или ги сервирайте с леко затоплен течен шоколад.

Снимки: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай