Меню

Ориз със зеленчуци

15 юли 2014 | 16:45 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1 чаша ориз
3 червени чушки
300 г пресни гъби
2 моркова
1 малка консерва грах
2 няразани на ситно домата
3 скилидки чесън
1 голяма глава лук
сол, черен пипер
олио
дафинов лист
10-15 маслини

Продукти
Приготвяне

Загрейте малко олио в тенджерата и добавете нарязаният лук, чушките, дафинов лист и морковите. Когато се задушат добре сложете ориза и бъркайте докато стане леко прозрачен. След това добавете вода и варете на тих огън.

Когато ориза е почти готов добавете доматите, чесъна и гъбите. Гответе до готовност на ориза и зеленчуци. Пет минути преди да махнете яденето от котлона добавете граха и маслините. Овкусете със сол и черен пипер.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай