Меню

Морска салата с уакаме и манго

9 юли 2014 | 16:51 | Мария Дуковска
Добави в любими
2 броя манго
200 г фета сирене
2 броя краставици
1 червена и 1 жълта чушка
уакаме
8 броя аржентински скариди
1 лимон
магданоз
див лук
пресен девесил
мед
бял сусам

Продукти
Приготвяне

Нарязваме мангото, краставиците, чушките и фета сиренето на кубчета. Нарязваме и пресния девесил на ситно. Всички продукти се смесват с дресинга, приготвен от зехтин и лимон. Добавят се водораслите със сусам, а отгоре се слагат скаридите. С приготвения отделно дресинг се заливат и скаридите.

За дресинга: Смесват се лимон, зехтин, сол, стрита една скилидка чесън и всичко това се пасира. Към сместа добавете сусам и половин лъжичка мед. С този дресинг се поливат скаридите накрая.

Време за приготвяне: 20 минути

Продуктите са за 4 порции.

Приятен апетит!

Рецептата е предоставена и приготвена специално за читателите на Az-jenata.bg от шеф Петър Ангелов.

Снимки: Александър Маринов

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай