7 вкусни и полезни рецепти със спанак

12 юли 2014 | 11:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
7 вкусни и полезни рецепти със спанак

Приготвяне

Спанакът е една от невероятните суперхрани, с които природата ни е дарила! Той е пристигнал в Европа чак от Близкия Изток.

Както всеки зеленчук, така и спанакът е добре да бъде консумиран суров, за да не се изгубят хранителните му свойства. Но, разбира се, ние сме ви приготвили някои много примамливи предложения за гозби със спанак!


Преди това обаче вижте защо трябва да включвате спанака в менюто си най-малко веднъж седмично!

Той е истинска бомба от калций, магнезий, натрий, калий, фосфор, желязо, цинк, мед и селен! Много е богат също на витамини А, В, С, Е, Н, К, както и бета-каротин. Витамините А и С се запазват при термична обработка!

Спанакът снабдява организма с всички тези необходими вещества като го предпазва от редица болести. Благодарение на високото съдържание на бета-каротин и желязо, хемоглобинът се активизира и снабдява клетките по-добре с кислород.

Освен всичко това, спанакът избелва зъбите и венците. Той е изключително полезен за нормализиране работата на жлезите в цялото тяло, особено панкреаса и щитовидната жлеза.

Консумирайте повече спанак и ще бъдете предпазени от анемия, хипертония, диабет, гастрит, ентероколит! Работоспособността ви ще се подобри, ще сте изпълнени с енергия, а стресът ще ви напусне!

Специално за читателките ни избрахме най-добрите рецепти със спанак!

Снимка: Morguefile

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай