Меню

Нахут с ориз и наденица

1 август 2014 | 16:30 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаена чаша нахут
1 чаена чаша ориз
2-3 наденици по ваш вкус или 400 г бекон или колбас
няколко стръка магданоз
1 голяма глава лук
2 пасирани домата
3 скилидки чесън
сол, черен пипер

Продукти
Приготвяне

Накиснете нахута от вечерта във вода. На другия ден излейте водата и изплакнете нахута. В тенджера сложете малко мазнина и задушете лука. Добавете и ориза и бъркайте докато зрънцата станат леко прозрачни.

След това сложете нахута, вода и гответе до пълна готовност. Накрая се слагат пасираните домати, стритият чесън, магданозът, сол, черен пипер на вкус. Отделно в тиган запържете леко от двете страни наденицата, която е завършек на ястието.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай