10 от най-вкусните и здравословни рецепти с авокадо

20 юли 2014 | 11:01 | Илияна Николова
4 от 9 гласа
Добави в любими
Снимка: Thinkstock

Продукти
Приготвяне

Авокадото е прекрасен плод, чиято родина е Южна Америка. За наша радост то вече се продава и у нас. Можем само да сме щастливи от факта, че можем да си го набавим, защото авокадото има десетки ползи за здравето, които никое домакинство не трябва да пропуска.

То е прекрасен източник на фибри и витамини, понижава холестерола и кръвната захар, което го прави много полезно за страдащи от диабет. Кръвното налягане също се повлиява благоприятно от авокадото.

Редовната консумация на авокадо може да ви предпази от диабет, инсулт, инфаркт и исхемична болест на сърцето, тъй като прочиства плаките, образувани вследствие на високия холестерол.

Метаболитният синдром също се повлиява много добре от консумацията на авокадо, затова хората, страдащи от наднормено тегло и инсулинова резистентност могат да се възползват активно от свойствата на този прекрасен плод.

Авокадото е ефикасно и в борбата с рака. То е мощен антиоксидант. Съдържа фитохимикали, които противодействат на образуването и разрастването на туморни клетки.

Предлагаме ви 10 от най-вкусните и здравословни рецепти с авокадо!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Марто ( преди 7 години )
Учудващо всички рецепти изглеждат вкусни и лесни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време