Меню

Класически гофрети

17 януари 2016 | 11:49 | Илияна Николова
4 от 122 гласа
Добави в любими
2 чаши брашно
1 чаена лъжичка сол
4 чаени лъжички бакпулвер
2 супени лъжици захар
2 яйца
1 и ½ чаши топло мляко
1/3 чаша разтопено масло
1 лъжичка ванилов екстракт (или 1 ампула)

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете брашното, солта, бакпулвера и захарта (сухите съставки). През това време загрейте гофретника на желаната температура.

В отделна купа разбийте яйцата. Разбъркайте с млякото, маслото и ванилията. Изсипете сместа от мляко в сместа с брашното. Разбъркайте много добре с миксер, докато се получи гладка смес. С помощта на черпак отмервайте малко тесто, което да изсипете в гофретника. Печете докато гофретите добият златист загар.

Сервирайте веднага! Залейте гофретите със сироп по избор. Можете да декорирате с пресни плодове!

Време за приготвяне: 1 час

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай