Меню

Бърз омлет със спанак и пармезан

17 август 2014 | 11:10 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 яйца
1 чаша накъсан спанак
1 и ½ супени лъжици настърган пармезан
¼ чаена лъжица чесън на прах
½ чаша пресен лук, нарязан на ситно
1/8 чаена лъжица смляно индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

Продукти
Приготвяне

В купа разбийте яйцата добре, след това добавете спанака и пармезана. Овкусете с чесъна, лука, индийското орехче, солта и пипера.

В тиган със загрята на средна температура мазнина изсипете сместа за омлета и гответе за няколко минути, докато частично е готово. С помощта на шпатула обърнете омлета и гответе за още 3-4 минути. Внимавайте да не го разчупите при обръщането.

Намалете котлона и гответе за още 2-3 минути или до получаването на желаната коричка.
Сервирайте топло.

Време за приготвяне: 20 минути

Снимка: Thinkstock

Вижте още:

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай