Меню

Пълнен патладжан с пиле и сушен домат

7 август 2014 | 12:14 | Мария Дуковска
Добави в любими
1 патладжан
150 г пилешко филе
50 г сушени домати
2 броя чери домати
50 г тиквички
2 моркова
50 г моцарела
10 г лук, чесън

Продукти
Приготвяне

Правите лек разрез на патладжана, който се изкисва за 20 минути във вода и сол. След това го печете около 20 минути, като предварително сте издълбали вътрешността на зеленчука.

От пилешкото филе правите плънка, като го нарязвате на дребни кубчета. Нарязвате и моцарелата, лука, чесъна, вътрешността от патлаждана на кубчета и смесвате всичко заедно за плънката. С нея запълвате патлаждана и го запичате за десетина минути.

Гарнирате с настъргана тиквичка и морков, овкусени.

Време за приготвяне: 40 минути

Рецептата е приготвена и предоставена от готвач Борис Колаксъзов.

Опитайте още рецепти:

Пълнени тиквички със сирене и царевица

Брускети с чери домати

Морска салата с уакаме

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай