Меню

Салата с патладжан и майонеза

29 август 2014 | 16:30 | Михаела Лазарова
4 от 5 гласа
Добави в любими
3 големи патладжана 
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
няколко стръка магданоз
1 супена лъжица зехтин 
3 супени лъжици майонеза (може и повече)
сол и черен пипер

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180-200 градуса ( ако имате скара може да ги опечете на нея). Измийте и подсушете патладжаните, а след това ги набоцкайте на няколко места с вилица.

Поставете ги в тавичка върху фолио за печене и печете около 30-40 минути, може и 50 в зависимост от фурната. Изчакайте да изстинат добре и ги обелете. Нарежете ги на ситно и ги сложете в купа.

Добавете нарязанияt магданоз, стрития чесън, сол, черен пипер, майонеза, зехтин и ситно нарязан лук. Разбъркайте добре и сервирайте с препечени филийки хляб.

Снимка:  thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
32 rate up comment 10 rate down comment
... ( преди 9 години )