Меню

Мароканска пилешка супа

16 септември 2014 | 11:39 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
4-5 пилешки бутчета 
1 супена лъжица олио или зехтин 
1 глава лук
2 червени чушки 
2 стръка целина
2 моркова
2 супени лъжици кориандър 
2 чаени лъжички кимион 
2 листенца сушен дафинов лист
3 скилидки чесън
500 г нахут от консерва
сол, черен пипер

Продукти
Приготвяне

В тенджера загрейте малко мазнина и в нея задушете нарязаните лук, чушки, целина, чесън и морков. След като омекнат добавете кориандъра, кимиона и дафиновия лист. Бъркайте още около минута, сложете пилешкото месо и долейте с вода.

Гответе на тих огън, докато пилешкото се свари добре. След това трябва да извадите месото, ако е необходимо да го обезкостите и накъсате на малки парчета като за супа.

След като сложите пилешкото месо обратно в бульона, добавете и предварително изплакнатия нахут. Овкусете със сол и черен пипер и гответе още около 10 минути.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай