Меню

Тиквен хляб с джинджифил

3 октомври 2014 | 11:50 | Илияна Николова
Добави в любими
4 яйца
1 чаена чаша сварена тиква
1 чаена чаша олио
2/3 чаени чаши вода
3 чаени чаши захар
3 и ½ чаени чаши брашно
2 чаени лъжички сода за хляб
1 и ½ чаени лъжички сол
1 чаена лъжичка канела
1 чаена лъжичка индийско орехче
½ чаена лъжичка карамфил
¼ чаена лъжичка джинджифил

Продукти
Приготвяне

Най-напред намазнете тавичката и я поръсете с малко брашно. Загрейте фурната на 180 градуса.

Сварете тиквата и я пюрирайте.

В голяма купа смесете изстуденото пюре от тиква, яйцата, олиото, водата и захарта. Разбъркайте добре, докато се получи напълно хомогенна смес.

В отделна купа смесете брашното, содата, солта, канелата, индийското орехче, карамфила и джинджифила (сухите съставки). Смесете и разбъркайте добре сухите и мокрите съставки. След това изсипете готовото тесто в тавата.

Печете за около 50 минути в предварително загрята фурна или до готовност.

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай