Меню

Тиквена крем супа с целина

2 октомври 2014 | 15:50 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици масло
1 малка глава лук, нарязана на ситно
1 стрък целина, нарязан на ситно
1 средно голям морков, нарязан на ситно
2 картофа, нарязани на кубчета
1 кг тиква, изчистена и нарязана на кубчета
1 и ½ л разтворен зеленчуков бульон
щипка магданоз
сол и червен пипер на вкус

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в голяма тенджера и задушете лука, целината, морковите, картофите, тиквата за около 5 минути или докато покафенеят. Излейте разтворения бульон и изчакайте да заври.

След като заври, похлупете с капак и намалете температурата на котлона. Оставете да се вари за около 40 минути. Важно е зеленчуците да са напълно омекнали и сварени.

Прехвърлете супата в блендер или с помощта на пасатор я пасирайте, докато стане съвсем гладка. Върнете обратно в тенджерата. Подправете със сол и пипер и сервирайте, докато е топла.

Поръсете с магданоз.

Време за приготвяне: 1 час

Снимка: Thinkstock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай