Меню

Пълнени смокини

7 октомври 2014 | 15:42 | Михаела Лазарова
Добави в любими
12 пресни смокини
оцет балсамико 
сол
100-150 г сирене Горгонзола Долче
½ чаша счукани орехи

Продукти
Приготвяне

Нарежете смокините наполовина по дължината или по начина, показан на снимката, като розичка. Сложете ги в тава върху хартия за печене. Поръсете във всеки плод по 2-3 капки от оцета и поръсете малко сол.

След това напълнете смокините със сиренето и орехите. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 5 минути или докато сиренето се разтопи. При сервирането може да полеете с малко мед (по желание).

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай