Меню

Сос от боровинки

8 октомври 2014 | 10:15 | Илияна Николова
Добави в любими
2 чаши пресни или замразени боровинки
¼ чаша вода
1 чаша портокалов сок, прясно изцеден или 100% натурален
¾ чаша захар
¼ чаша студена вода
3 супени лъжички царевично нишесте
½ кафена лъжичка бадемов екстракт (по желание)
1/8 чаена лъжичка канела на прах

Продукти
Приготвяне

В тенджера смесете боровинките, ¼ чаша вода, портокаловия сок и захарта. На средна температура разбъркайте всички съставки много внимателно, за да не се сплескат плодовете.

В една малка чаша или купа, смесете царевичното брашно и ¼ чаша студена вода. Внимателно разбъркайте сместа и я добавете към боровинките. Бъркайте, докато се сгъсти. Ще отнеме около 3-4 минути, като през това време трябва да разбърквате непрекъснато.

Свалете от огъня и добавете бадемовия екстракт и канелата. Разбъркайте отново. Добавете още вода, ако е прекалено гъсто за вкуса ви.

Време за приготвяне: 20 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай