Меню

Подбрани полезни рецепти с гъби

27 октомври 2014 | 16:30 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
Подбрани полезни рецепти с гъби

Приготвяне

Гъбите са специфични хранителни продукти, които някои хора пренебрегват. Те имат особен вкус, който не се нрави на всички, но са препълнени с полезни вещества, заради които си заслужава онези, които не ги обичат, да започнат да ги похапват.

Гъбите съдържат огромно количество натурални лекарства в състава си. Всъщност, те са едни от най-богатите продукти на естествени съставки, предпазващи от различни болести на цялата планета.

Те са подходящо средство за отслабване. Можете да ги включите в диетата си без проблеми. Хранителни са, могат да заместят много добре месото, без да товарят организма с излишни наситени мазнини като доставят необходимите протеини.

Гъбите са източници на витамин D, а както знаем този витамин не се получава толкова лесно чрез храната.

Тези прекрасни и едновременно странни растения са много полезни за имунната система. Съдържат дълговерижни полизахариди, които са главните „виновници“ за полезните действия на гъбите за имунните защити.

Гъбите са ефикасни и срещу рак. Съдържат много антиоксиданти, които освен антиканцерогенни свойства, се борят и с процесите на стареене на клетката.


За страдащите от астма, ревматоиден артрит, поражения след инфаркт и храносмилателни проблеми, гъбите са много подходяща храна.

Затова ви предлагаме най-добрите ни рецепти с гъби, подбрани специално, за да внесат здраве и разнообразие в менюто ви!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай