Меню

Лесен киш със спанак

29 октомври 2014 | 15:01 | Илияна Николова
4 от 4 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица растително масло
1 глава кромид лук, ситно нарязана
300 г пресен спанак
5 яйца, разбити
3 чаши настъргано сирене Мюнстер
¼ чаена лъжичка сол
1/8 лъжичка смлян черен пипер

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в голям тиган на средна температура. Сложете лука да се задуши като разбърквате постоянно, за да омекне без да загори. Прибавете спанака към него. Оставете да омекне, докато цялата излишна влага от листата се изпари и спанакът омекне и се смачка.

В голяма купа разбийте яйцата, сиренето, солта и черния пипер. Разбъркайте добре и добавете спаначената смес. Изсипете сместа в предварително намазнена тавичка. Разстелете добре с лъжица, за да се изпече равномерно и да добие форма на печиво.

Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.

Забележка: Ако имате съмнение дали кишът ще се получи стегнат, можете да добавите към яйчената смес няколко лъжици брашно. Така кишът ще се запече в по-стегнат вид.

Време за приготвяне: 1 час

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай