Меню

Запечен патладжан с доматен сос и козе сирене

13 ноември 2014 | 12:10 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
  2 патладжана
  зехтин 
  4 скилидки чесън
  300 мл пасирани домати
     босилек и мащерка 
   сол, черен пипер
  150-200 г козе или друго твърдо сирене 
250 мл течна сметана за готвене – по желание

Продукти
Приготвяне

Нарежете патладжана на филийки с дебелина около1,5 см, посолете ги и ги оставете за 30 минути. След това изплакнете парчетата и ги подсушете. Загрейте грил тиган и леко запечете колелцата патладжан от всяка страна.

В отделен тиган задушете нарязания на ситно чесън, заедно с доматите, сол, черен пипер и подправките. Сосът трябва добре да се сгъсти. В тавичка наредете един ред от патладжан, а върху всяко парче поставете по малко от доматения сос, парче сирене и отново колелце патладжан.

Така редувайте съставките. Завършете с доматен сос и малко настъргано сирене. По желание в тавичката може да добавите и малко течна сметана. Запечете ястието до разтапяне на сиренето.

Снимка: Thinkstock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай