Меню

Огретен с патладжан

4 ноември 2014 | 12:10 | Михаела Лазарова
Добави в любими
2 големи домата
2 патладжана
3/4 чаена лъжичка сушен риган 
3/4 чаена лъжичка сушен босилек 
За заливката смесете:
2 скилидки чесън, който трябва да е стрит 
500 мл течна сметана
150-200 г пармезан или кашкавал
сол, черен пипер

Продукти
Приготвяне

Нарежете патладжаните на колелца с дебелина около 1-1,5 см. Посолете ги и оставете за 20 минути, за да се махне горчилката. След това загрейте грил тиган или с незалепващо покритие и ги запечете за няколко секунди от двете страни.

В тавичка с незалепващо покритие наредете патладжана и доматите, които също трябва да нарежете на колелца. Сложете един ред, а върху него сложете сметановата заливка. След това втори ред и отново заливка.

Завършете с настърган кашкавал. Печете в предварително загрята фурна на 250 градуса до готовност.

Снимка: Thinkstock

 

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай