Меню

Бързи рецепти за вкусна и здравословна храна

20 ноември 2014 | 15:32 | Аз жената
1 от 1 гласа
Добави в любими
Снимка: Издателство "Хермес"

Продукти
Приготвяне

За книгата:

Има много дни, когато бързината е от съществено значение, и тогава на помощ идва „Моето меню за 15 минути“. Тази книга категорично ще ви научи да приготвяте много бързо вкусна и полезна храна всеки ден от седмицата. Разбира се, че бавното, класическо приготвяне на традиционни рецепти е душата на домашната кухня, но настоящата книга е за заети хора, които искат да сготвят бързо вкусна храна. Освен това порция за един човек от някое меню в тази книга съдържа около 580 калории, което е страхотно. Тези менюта спокойно могат да се консумират на основно хранене, защото се базират на препоръчителния дневен хранителен прием, защото тези вкусни ястия се приготвят със здравословни продукти: натурални храни, зърнени култури, зеленчуци, пресни билки, цитруси, качествено месо и други прекрасни вкусотии, които са полезни за вас и семействата ви.

В „Моето меню за 15 минути“ са подбрани страхотни ястия от всички краища на света. Едно вкусно и балансирано меню от тази книга ще ви е доста изгодно, и то дори ако купите хубави, качествени продукти. В повечето случаи това струва значително по-малко в сравнение с полуфабрикатите, храната за вкъщи или пакетирани нездравословни храни. А най-хубавото е, че идеите за страхотен вкус, невероятна бързина и питателна, полезна храна всеки ден сега са съчетани в една книга. Веднъж щом усвоите техниките за бързина и полезните съвети, определено ще успеете да сътворите тези ястия за 15 минути.

За автора:

Джейми Оливър започва да готви на осем години в ресторанта на родителите си „Крикитърс“ в Клейвъринг, Есекс, и бързо развива страст към готвенето. Той продължава обучението си в ресторанта „Нийл Стрийт“ и „Ривър Кафе“.

През 2002 г. Джейми открива ресторанта „Фифтийн“ в Лондон, където работи в сътрудничество с благотворителната фондация „Фифтийн Фаундейшън“, която се занимава с организиране на професионални готварски курсове за млади хора в неравностойно положение. В момента в света съществуват още три ресторанта от веригата „Фифтийн“: в Корнуол, Амстердам и Мелбърн. В Обединеното кралство Джейми основава и веригата луксозни ресторанти „Джейми Италиън“.

През 2005 г. Джейми подема инициатива за въвеждане на здравословното хранене в училищата в Обединеното кралство и чрез кампанията „Храни ме по-добре“ убеждава правителството да промени драстично политиката си и да увеличи финансирането на ново, по-здравословно меню в училищните трапезарии.

Джейми живее в Лондон и Есекс заедно със съпругата си – Джулс, и техните деца.

На книжния пазар от 21 ноември 2014 г.
Обем: 288 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN 978-954-26-1386-2
Корична цена: 35 лв.

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай