Меню
Готварство

Тутманик с шунка

20.09.2006г. / 15 12ч.
Аз жената
Тутманик с шунка

Продукти:
300 г маслено тесто
200 г шунка
75 г краве масло
3 яйца
200 г сметана
черен пипер
сол

Приготвяне: Тестото се размесва с маслото и се разделя на две части, като едната е по-голяма от другата. Разточват се, по-голямата част се слага в намазана тава и се набожда с вилица. Яйцата се разбиват заедно със сметаната, солта, черния пипер, прибавя се нарязаната на парченца шунка и получената смес се залива върху кората в тавата. Похлупва се с по-малката кора, набожда се с вилица и се нарязва на парчета. Слага се в гореща фурна, огънят се намалява и се пече 30 минути. Сервира се горещ.

Коментирай