Меню

Тройно шоколадов пай с тиква

1 юни 2015 | 12:45 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
За Тестото:
2 и ¼ чаши фино смлени трохи от шоколадови бисквити
¼ чаша разтопено масло
2 супени лъжици захар
За Пълнежа:
150 г шоколад за готвене, начупен
¼ чаша масло
2 чаши сварена тиква
1 чаша кондензирано мляко
¾ чаша кафява захар
3 големи яйца
1 супена лъжица царевично нишесте
1 чаена лъжица ванилов екстракт
1 чаена лъжица канела
1 чаена лъжица джинджифил
½ чаена лъжица смляно индийско орехче
¼ чаена лъжица карамфил
щипка сол
За Топинга:
200 г разтопен бял шоколад
2 ч.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

За да приготвите тестото:

Загрейте фурната до 200 градуса. Смесете натрошените бисквити с маслото и захарта в купа. След като се получи лепкаво тесто го натиснете върху дъното на дълбок съд за печене.

Печете кората за около 10 минути, след което извадете от фурната. Намалете градусите на 180.

За да приготвите пълнежа:

На водна баня разтопете черния шоколад и маслото. Разбърквайте сместа, докато стане напълно гладка. Смесете шоколада с кондензираното мляко, кафявата захар, яйцата, царевичното нишесте, ванилията, солта, канелата, джинджифила, индийското орехче и карамфила в голяма купа.

Разбъркайте много добре. Накрая към шоколадената смес добавете тиквата. Отново разбъркайте, докато стане гладка смес, подобно на мус. Използвайте миксер.

Изсипете сместа върху тестото. Печете за около 60 минути, като около 50-ата минута започнете да проверявате дали е готово.

Извадете от фурната и оставете да се охлажда за няколко часа в хладилник.

За да приготвите топинга:

На водна баня разтопете белия шоколад. Гарнирайте пая с него, като изрисувате бели ленти отгоре.

Снимка: thekitchenmagpie.com

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай