Меню

Лесна полента с доматен сос и пармезан

2 юни 2015 | 18:11 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 чаши прясно мляко
2 чаши пилешки бульон
1 чаша царевично брашно или качамак
1 чаша пармезан
2 чаши сос за спагети по избор, добре е да е с домати и босилек
1 ч.

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тавичка за печене с малко мазнина.

В голяма тенджера смесете млякото и бульона. Оставете ги да заврат на средно висока температура.

Когато това стане, сложете царевичното брашно и бъркайте постоянно, за да не останат бучки.

Когато „клокне“ намалете температурата и оставете да къкри за 5 минути, като продължавате да бъркате.

Махнете от огъня и добавете пармезана. Разбъркайте.

Изсипете полентата в подготвената тавичка. Полейте със соса за спагети. Печете в предварително загрята фурна докато сосът забълбука.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай