Готварство

Баклава с плънка

Баклава с плънка
Продукти:
1 пакет кори за баница
4 яйца
1 чч захар
1 чч брашно
1 бакпулвер
1 сл какао
1 чч смлени (или счукани орехи)

Начин на приготвяне: В по голяма тава (по възможност четвъртита) и подмазана с олио нареждаме половината кори. Разбиваме яйцата, захарта, брашното с бакпулвера, какаото и накрая добавяме орехите. Получената смес изсипваме равномерно върху корите, след което нареждаме останалите кори. Нарязва се с остър нож на квадрати или триъгълници, поръсваме с олио и печем до златисто. Като изстине, баклавата се реже повторно по първите разрези и се залива с горещ сироп от 5 чч захар и 4чч вода.

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати


Коментари 11

Напиши коментар
  • 11

    tani

    преди 1 година

    baklavata e super
  • 10

    mimi

    преди 1 година

    samo edno da va pitam kato se slagat korite mejdo teh slaga li se olio ili maslo
  • 9

    mimi

    преди 1 година

    she e naprava tazi resepta zashtoto moeta shefka mnogo haresva balgarskoto iadene a za baklava dane govorim ,i kato e stote shte vi kaja dali e stanala hubava
  • 8

    майстор

    преди 1 година

    не олио а МАСЛО и сиропа е 0.800вода и 1кг захар
  • 7

    petq

    преди 1 година

    i az shte probvam.dano da stane spolychliva!

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto