Меню

Картофена супа със сирене

7 октомври 2015 | 12:00 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
5 картофа, обелени и нарязани на ситно или настъргани
1 малък морков, настърган
½ стрък целина, ситно нарязан
1 и ½ чаши вода
1 чаена лъжичка сол
2 и ½ чаши прясно мляко
3 супени лъжици масло, разтопено
3 супени лъжици брашно
1 и ½ чаени лъжички подправка за скара (готов меланж)
1 щипка черен пипер
2 чаши настъргано сирене
1 ч.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера на средна температура комбинирайте заедно картофите, моркова, целината, водата и солта. Оставете да заври, след което намалете огъня, покрийте под капак и оставете да къкри за около 20 минути. След това добавете млякото и разбъркайте.

В отделна малка купа смесете разтопеното масло, брашното, подправката за скара и черния пипер. Изсипете в супата и разбъркайте. Увеличете градусите на котлона. Накрая добавете и сиренето. Оставете да ври за 10 минути и свалете от огъня.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай