Меню

Дърпана баница

9 декември 2006 | 14:41 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг брашно
1 с. л. оцет
2 с. л. олио
1 яйце
за плънката: 
200-250 г сирене
1/2 чаша олио
2-3 яйца
1 чаша кисело мляко
1 ч. л. сода за хляб
120 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Замесете средно меко тесто от брашното, оцета, олиото, яйцето и една чаша вода. Разделете тестото на 10 равни топчета. Намажете топчетата с олио и ги оставете да престоят около 15 минути. Сложете на масата чиния и я покрийте с кърпа за хранене. Раздърпайте топчето и го сложете върху чинията. Дърпайте от всички страни, докато стане тънка кора. Напръскайте кората с олио и я поръсете с част от плънката. Плънката направете от натрошеното сирене, киселото мляко, содата за хляб и разбитите яйца. Навийте кората с помощта на кърпата. Поставете в тава. Наредете по този начин всички кори в тавата в кръг и ги поръсете с мазнина. Печете баницата до порозовяване. Поднесете топла или охладена, с айран.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Dani ( преди 8 години )
Уважаеми редактори на този сайт,на бъдни вечер се яде само постно-без масло яйца и млечни продукти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Dani ( преди 8 години )
Уважаеми редактори на този сайт,на бъдни вечер се яде само постно-без масло яйца и млечни продукти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Дани ( преди 8 години )
Авторите на рецептите в този сайт не знаят ли,че на бъдни вечер се яде само постно,т.е.без яйца и млечни продукти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
ivelina ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Марин Стефанов Марин ( преди 11 години )
пиле 6арено ако си мисле6 4е прави6 дърпана баница жестоко се лъже[bai_marin***gbg.bg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар