Готварство

Дърпана баница

Дърпана баница

1 кг брашно
1 с. л. оцет
2 с. л. олио
1 яйце
за плънката:
200-250 г сирене
1/2 чаша олио
2-3 яйца
1 чаша кисело мляко
1 ч. л. сода за хляб

Замесете средно меко тесто от брашното, оцета, олиото, яйцето и една чаша вода. Разделете тестото на 10 равни топчета. Намажете топчетата с олио и ги оставете да престоят около 15 минути. Сложете на масата чиния и я покрийте с кърпа за хранене. Раздърпайте топчето и го сложете върху чинията. Дърпайте от всички страни, докато стане тънка кора. Напръскайте кората с олио и я поръсете с част от плънката. Плънката направете от натрошеното сирене, киселото мляко, содата за хляб и разбитите яйца. Навийте кората с помощта на кърпата. Поставете в тава. Наредете по този начин всички кори в тавата в кръг и ги поръсете с мазнина. Печете баницата до порозовяване. Поднесете топла или охладена, с айран.

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати


Коментари 2

Напиши коментар
  • 2

    ivelina

    преди 1 година

    straxotna banisa
  • 1
    пиле 6арено ако си мисле6 4е прави6 дърпана баница жестоко се лъже[
    bai_marin@gbg.bg

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto