Меню
Готварство

Суфле с орехи

09.12.2006г. / 15 03ч.
Аз жената
Суфле с орехи

100 гр смлени орехи
6 яйца
100 гр захар
1 ч. ч. прясно мляко
3 с. л. брашно
1 с. л. пудра захар
1 ванилия

Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Прибавете млякото, ореховите ядки и накрая брашното, като бъркате непрекъснато. Може да карамелизирате ядките на котлона с 2-3 с. л. захар и да ги счукате в хаванче. Разбийте белтъците на сняг и като бъркате внимателно, за да не спаднат, ги прибавете към жълтъчната смес. Така получената пухкава смес изсипете в намаслен и набрашнен огнеупорен съд и печете на водна баня в предварително загрята умерена фурна, докато поруменее. Готовото суфле поръсете с пудра захар, смесена с ванилия.

Коментирай