Меню

Запържено брюкселско зеле с бекон и лук

18 януари 2016 | 17:40 | Илияна Николова
4 от 4 гласа
Добави в любими
6 резена пушен бекон
½ глава лук
500 г брюкселско зеле
2 супени лъжици захар
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
45 мин.

  • Порции: 4-6

Продукти
Приготвяне

Нарежете бекона на малки кубчета. Нарежете лука на полумесеци и разпръснете отделните му листенца. Измийте и нарежете на половинки брюкселските зелки.

Загрейте бекона в тиган на средна температура. Обръщайте го от време на време, за да не загори. След около 10 минути, когато беконът покафенее го извадете и го поставете върху хартия за печене да се отцеди.

В същата мазнина запържете лука, докато стане полупрозрачен или за около 5 минути. Към него прибавете брюкселското зеле. Запържете го леко, след това добавете захарта, солта и черния пипер. Бъркайте хубаво, докато се овкусят напълно малките зелки.

Когато брюкселското зеле е почти готово върнете бекона, за да се стопли в мазнината, разбъркайте за последно и сервирайте горещо.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай