Меню

Пиле с броколи и кашкавал на фурна

9 февруари 2016 | 12:55 | Илияна Николова
4 от 11 гласа
Добави в любими
1 кг пилешки гърди

1 и 1/3 чаши вода

500 мл пилешки бульон

1 чаша майонеза

1 чаша настърган кашкавал

1 чаена лъжичка лимонов сок

½ чаена лъжичка къри

1/8 чаена лъжичка черен пипер

500 г броколи, нарязани на розички

1 супена лъжица масло, разтопено

1 и ¼ чаши галета
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Поставете пилешкото в голяма тенджера заедно с водата. Нека кипне, след това намалете котлона. Покрийте с капак и оставете да къкри 20 минути. Месото трябва да порозовее. След това отцедете водата и накъсайте пилето на късчета. 

За да направите соса смесете бульона, майонезата, ¼ от галетата, половината от кашкавала, лимоновия сок, кърито и черния пипер.

В тава за печене поставете пилешкото, броколите и половината от получения сос. 

Останалият кашкавал смесете с останалата галета и разтопеното масло. Разпръснете върху другите продукти в тавата. Печете в загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути. 

Снимка: iStock

Вижте още:

Пиле с маскарпоне и чери домати
Пиле по милански
Пиле по императорски

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
н ( преди 8 години )
А какво правим с останалата половина от соса?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар