Меню

Телешко с моркови, зеле и червени картофи

23 март 2016 | 11:25 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
1 кг телешко месо
10 малки червени картофа
3 моркова, нарязани на парчета
1 зелка, нарязана на ивици
1 кубче телешки бульон, разтворен
120 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Поставете телешкото месо в голяма тенджера да се свари на бавен огън за около 50 минути. След като водата заври, намалете котлона на слабо и оставете да къкри.

След това към него добавете картофите, морковите и варете, докато зеленчуците омекнат или около 15 минути. Извадете месото и го оставете да си „почине“ за още 15 минути.

Поставете зеленчуците плюс зелето в тава за печене с капак. Добавете бульона. След това сложете и месото в тавата. Похлупете и печете в предварително загрята на 200-220 градуса фурна за около 1 час.

Сервирайте месото нарязано на филийки и гарнирано със задушените зеленчуци.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай