Меню

Лесни домашни еклери с ванилов крем и кокос

7 април 2016 | 09:13 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 мл течна сметана, сладка
250 мл кокосово мляко
200 г захар
120 г царевично нишесте
1 чаша настърган кокос
1 ампула течна есенция ванилия
150 г масло
100 мл вода
1 щипка сол
1 чаша брашно
5 яйца
1 жълтък за намазване
90 мин.

  • Порции: 12

Продукти
Приготвяне

В голяма тенджера смесете течната сметана, 150 мл от кокосовото мляко, захарта и нишестето. Бъркайте непрекъснато на котлон на средна температура, докато се получи кремообразна смес. Свалете от огъня и изсипете крема в голяма купа. Прибавете му кокоса и ванилията. Разбъркайте с лъжица, докато всички продукти се смесят напълно. Похлупете плътно съда и сложете да се охлади в хладилника за няколко часа.

В друга тенджера сложете останалото кокосово мляко, водата, брашното, маслото и солта. Бъркайте на котлона отново на средна температура, докато се получи много меко тесто. Тестото прехвърлете в купа и добавете яйцата едно по едно към тестото. Разбъркайте. След като тестото е готово го напълнете в сладкарски пош.

Постелете хартия за печене върху тава. С помощта на поша оформете еклери с неопределена форма. Намажете ги с разбития жълтък и печете в предварително загрята на 220 градуса фурна. След 15 минути намалете температурата и печете още 15 минути.

Когато еклерите са готови ги извадете от фурната. Направете малък разрез в долната им част и отново с поша ги напълнете с крема. Охладете добре преди сервиране.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай