Меню

Пилешка яхния с чушки

18 май 2016 | 09:36 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г пилешки бутчета
500 г пилешки крилца
1 глава лук, нарязана на ситно
1-2 скилидки чесън 
2 лъжички олио
1 сладка зелена чушка, нарязана
1 сладка червена чушка, нарязана
1 домат, нарязан
50 мл сметана за готвене
1 супена лъжичка брашно
сол и черен пипер на вкус
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

В съда за готвене на мултикукъра добавете олиото и лука. От менюто изберете програма за готвене и задайте времетраене 12 минути. Натиснете старт и запържете лука като разбърквате за около 5 минути. След това добавете пилешкото и пържете без капак.

Когато месото се запържи добавете подправките, чесъна, нарязаните домат и чушки. Сипете вода, колкото да покрие продуктите. Изберете програма за задушаване и задайте време за готвене 50 минути. Смесете сметаната и брашното до получаване на гладка смес. Няколко минути преди края на програмата отворете капака и изсипете сметановата смес в ястието и разбъркайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
смешна реклама на му ( преди 7 години )
защо,без него няма ли да се получи? бабите ни без мултикукър са готвили най-вкусните яхнии - продукти да има !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар