Меню

Крем супа с червени сладки чушки

28 юни 2016 | 18:04 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
300 г червени чушки 
1 глава лук 
2-3 скилидки чесън, счукани 
1 л зеленчуков бульон, разтворен 
1-2 супени лъжици оцет или на вкус 
250 мл течна готварска сметана 
3-4 супени лъжици олио 
1 щипка черен пипер 
1 щипка сол 
1 щипка червен пипер
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Нарежете чушките и лука, за да ги подготвите. Загрейте олиото в дълбока тенджера на средна температура. Задушете чушките и лука в него като разбърквате постоянно. След това излейте бульона и оставете да къкри около половин час.

Намачканият чесън прибавете също в тенджерата. След чесъна изсипете и оцета. Поръсете с подправките и солта. Разбъркайте добре. След това пасирайте с пасатора още докато е горещо. Добавете половината количество сметана. Разбъркайте с дървена лъжица.

След като сервирате супата разпределете по чиниите и останалото количество сметана.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай